Promjene u knjizi dioničara 22.05.2019

Pozdrav,

Uvidom u knjigu dioničara od 22.05 vidljivo je da je u proteklom tjednu najveći kupac dionica Valamar Riviere (RIVP) bio češki fond Conseq Invest koji je u tom periodu kupio 70.000 dionica. Ovaj fond je u proteklih mjesec dana kupio preko 600.000 dionica i sada te sada ukupno ima preko 670.000 dionica što ga čini trinaestim najvećim dioničarom, te ako nastavi skupljati ovim tempom očekujemo da se uskoro pojavi među top 10 dioničara.

Iza njega prošli tjedan je najveći kupac bio trezor sa kupljenih 50.600 dionica, skrbnički račun Slatinske banke sa kupljenih 45.800 dionica, te ZB Aktiv sa kupljenih 27.800 dionica.

Na prodajnoj strani prošli tjedan bio je  skrbnički račun Erste banke – CSC sa prodanih 64.000 dionica, State Street Bank and Trust koji već duže vremena rasprodaje dionice Valamara, te nekoliko privatnih investitora.

Bitno je također, primijetiti da se broj dioničara polagano smanjuje, pa se tako u mjesec dana broj dioničara smanjio sa 21.680 na 21.570.

Za kraj jedan podsjetnik – dioničari koji žele da im četvrtina dividende bude isplaćena u dionicama RIVP-a trebaju najkasnije do 30.05 poslati izjavu u SKDD. Primjer izjave i upute za slanje iste nalaze se ovdje: https://valamar-riviera.com/hr/investitori/financijske-objave/obavijest-dionicarima-o-isplati-dividende-u-novcu-i-pravima/

Dionice se obračunavaju po zaključnoj cijeni od 09.05, odnosno, po 39,30 kn/dionica, pa ako cijena dionice do 30.05 naraste ovo je prilika za povoljan dokup, odnosno, zaradu 💰💰💰

LP;

2 thoughts on “Promjene u knjizi dioničara 22.05.2019”